lunchpaus

Recept på enkel matlagning beskrivet på extra krångligt sätt:

Om man har två ägg i kylen och är en person till lunch.
Ställ fram smöret i god tid så det blir bredbart.
Bryt av ett halvt stycke torrt tunnbröd.
Kolla om det finns kaviar hemma.
Ta fram en kastrull med lock (gärna glaslock med ångventil).
Finns det en vattenkokare? Häll i så fall en halvliter vatten i den och tryck på knappen för att koka.
Lägg två ägg i kastrullen, häll lite vatten i botten och sätt den på spisen på en platta med hög effekt.
När vattnet kokar i vattenkokaren, häller man över det i äggkastrullen och ställer ner värmen på spisen till medelvärme.
Sätt en äggklocka på 10 minuter.
Förbered dukningen och koka te eller kaffe.
När klockan ringer lyfter man över äggen i en skål med vatten så de får kallna lite.
Bred smör på brödet, skala och skiva äggen, bred ut dem på mackan och ringla kaviar över.
Fundera på om det finns en kakbit eller lite glass att äta till efterrätt…

Ah – vänta ett tag! FRUKT är NYTTIGT! Glöm inte det…

Och så, på allmän begäran:

Håll äggmackan lite fint och försiktigt så den inte går sönder eller något ramlar av. Tänk på att tallriken är bra att ha om det blir smulor. Börja ät från kanten, inte mitt på!

(nästa gång blir det eventuellt recept på några lite mindre vanliga sätt att kombinera rester, konserver och råvaror till middagsrätter. Såg förresten någon annan som skrev om hiskliga matkombinationer idag, tror det var att man kunde äta surkål till ostkaka eller något liknande…)

Annonser
Det här inlägget postades i food. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till lunchpaus

  1. Mary X Jensen skriver:

    Så enkelt och så gott…

  2. Maria skriver:

    Japp, det är enkelt och mättande!

  3. Maria skriver:

    (Jag redigerade inlägget så att det är ett fånigt recept där också nu!)

  4. Maria skriver:

    Om man behöver en instruktion om hur man äter? Jag sitter här med min äggmacka och vet inte riktigt..

  5. Maria skriver:

    OK, skall lägga till ett par rader som underlättar förståelsen av den biten! Tallriken är viktig, för det kan bli smulor.

  6. Systerdyster skriver:

    Men, vilket kanonrecept. Jag måste prova någon dag då jag har gott om tid i köket.

    Ville bara gratulera, en dag i efterskott.

    Kram!

  7. Maria skriver:

    Tack, Systerdyster! Jo, jag avancerar i den högre kokkonsten. Nu har jag med stor marginal passerat den husliga inkompetensnivå min far en gång i tiden lyckades komma upp till. I påskas lagade jag Janssons Frestelse för första gången nånsin, och det var inga problem alls att lyckas! Pappa kunde väl åstadkomma ungefär tre maträtter: 1. ostsmörgås 2. korvsmörgås 3. Marabou Mjölkchoklad. Jag är osäker på om han kunde koka ägg. Antagligen hade han varit tvungen att lära sig det när han var ung och bodde någonstans där det varken fanns restauranger eller någon person som kunde kommenderas ut i köket. Kokt ägg som det är eller i form av äggsmörgås är väldigt praktisk mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s